ДИАГНОСТИКА

Профилактична диагностика на компютър се прави с цел откриване и отстраняване на повреди в ранен етап на развитие. Тази диагностика на компютър позволява да се премахнат евентуалните проблеми преди да са нанесли сериозни повреди в компютъра.

Програмната диагностика на компютър в компютърен сервиз Recomputers  – Бургас се извършва със специализирано програмно обезпечение предимно при възможни грешки в работата на операционната система, оперативната памет и твърдия диск. Тестването на оперативната памет, твърдия диск и останалите компоненти показва причините за грешки в работата на устройствата, като понякога се налага извършване и на пълна диагностика с използване на специално оборудване.

Възстановяването на коректната работа на компютърна конфигурация може да отнеме само десетина минути на специалиста и да избегне сериозни проблеми в бъдеще.

Ако при включване на компютъра чувате странни шумове, стържене, чукане, специфичен мирис от възможно искрене вътре в компютъра, незабавно го изключете от мрежата и се консултирайте със специалист – при продължаване работа на компютъра в това състояние, може да се стигне до сериозни поражения и до необратима загуба на данни.

Ако компютърът се включва, светват индикаторите, чуват се характерните шумове, но на монитора не се появява изображение, вероятните повреди са:
– Неизправност на дънната платка
– Неизправност във видеокартата
– Повреда в оперативната памет
– Повреда на процесора
– Некоректна работа на захранването

Препоръчваме за профилактична диагностика на компютър да използвате услугите на специалисти, защото често при опит за самостоятелна диагностика се стига до загуба на данни, а в някои случаи дори и до апаратни повреди, което усложнява и оскъпява последващия ремонт.

Диагностиката се извършва със специализаран софтуер в място посочено от клиента или в офиса на фирмата .