Инсталиране на Windows 7 Бургас

Инсталиране на Windows 7 Бургас

На всеки човек занимаващ се с компютърни системи, един ден му се налага на извърши (пре)инсталация на Windows. Било то заради вируси, натрупани много грешки в регистрите или някаква друга повреда в software на машината. В тази статия ще разгледам конкретно особеностите, около смяната на Windows 7.

Като за начало е нужно да се уверите, че вашият настолен компютър разполага с нужните изисквания за да може Windows 7 да функционира успешно. Първо, погледнете своят процесор- той трябва да е с мошност не по-малка от 1 GHz, независимо дали става дума за 32 bit или 64 bit устройство. При RAM паметта, обаче има известна разлика. За 32 bit машина се изисква 1 GB RAM, а за 64 bit са нужни 2 GB.
Видео картата трябва да поддържа DirectX 9 и WDDM 1.0. Нужното свободно пространство за 32 битов компютър е 16 GB, а за 64 битов – 20 GB.

Първото нещо, което трябва да направите е да инсталирате самият Windows. После идва ред на сервизните пакети, като желателно е те да са чат от инсталационните дискове. След като направите нужните ъпдейти, добавяте драйверите за  дънната платка и всички останали компоненти. На последно място слагате DirectX и всичко друго по ваше желание. Много е важно да се използват оригиналните дискове при инсталацията. По принцип по-скъпите и маркови компютри се продават в комплект с тях, но дори и да нямате е силно препоръчително да се снабдите с такива. При инсталация със други видове дискове е много вероятно да се сдобиете с нови проблеми, още преди самата инсталация. Друга важна част от подготовката е да изключите интернет връзката, защото при инсталацията Windows-а остава без защита и е отворен към всякакви нежелани  Не забравяйте след това, да сложите подходяща защита стена или антивирусна програма.

За да започне инсталацията на Windows-a поставяте инсталационният диск в CD- устройство и рестартирайте компютърът. Ако има правилно настроена конфигурация на търсене, няма да има проблеми и ще ви излезе екран означаващ, че Windows зарежда файловете. След като диска е зареден, ви се налага да изберете  какъв ще е езикът по време на инсталацията, часът и времето и вида на клавиатурата. Час и време можете да ги настроите на Bulgarian, защото тук се има предвид за местно време, но е силно препоръчително да избере United States или UK за клавиатурна подредба. Ако отново се спрете на Bulgarian или някакъв друг език, ще срещнете трудности при въвеждане на паролата и ще се наложи да повторите инсталацията. След като всичко е готово, можете ръчно да добавите какъвто език искате.

Следващата стъпка е моментът в който ще трябва да изберете изданието, което имате и да въведете сериен номер. При грешка, ще трябва отново да започнете инсталацията отначало. След като приемете условията, ви се отваря прозорец в който трябва да изберете, дали да направите пълна или частична инсталация  на Windows-а. Лично аз препоръчвам да давате винаги на пълна (поле Custom) за да сте сигурни, че няма да е останало повреден файл от предишнатата операционна система. Следва появата на екран с различни дискови устройства, които са създадени. За момента то е само едно.След натискане на бутонът Drive options (advanced), можете да създадете нов дял, да форматирате или да изтриете вече съществуващ такъв. Аз ви препоръчвам да създадете нов (от new) и там да инсталирате Windows. Увеличаването му до нужните размери става с опцията extend. След разширяването му, не можете да върнете предишните му размери.

След като сме избрали предпочитаният дял за инсталацията на новият Windows, натискаме Next. След приключването на този етап и  автоматичното рестартиране на системата остава единствено на чакаме до завършването на инсталирането.

Защо при нас ?