Почистване на вируси на лаптоп или компютър Бургас

Virus-Scans123

Навременното почистване на вируси ще спаси компютъра ви!

Как да разберете, че е необходимо почистване на вирусите от вашия компютър?

Почистване на вируси се налага, когато компютърът работи бавно, забива, появяват се проблеми с ъпдейтването на антивирусната програма, чести сигнали за наличието на вируси.

Вирусите са един от най-големите проблеми за всеки компютър, за това не ги подценявайте. Никой не обича компютърът му да е заразен с вируси, но това е

Наличието на антивирусна програма е задължително – това е първото условие, за да можете да защитите компютъра си от вируси, които могат да сринат целия ви софтуер. Инсталирането на антивирусна система позволява да сканирате системата си са вируси, да получавате сигнали за наличието на вируси и злонамерен софтуер.

Ако все пак станете жертва на вирус, не се колебайте да потърсите помощта на компютърен специалист, за да запазите данните си непокътнати.

Вирусите могат да попаднат във вашия компютър от къде ли не – файлове, програми, снимки, интернет страници – за това внимавайте какви файлове отваряте, какви интернет страници посещавате и какво получавате на пощата си.

Цената за почистване на вируси обикновено е около 30 лв. като това не е висока цена за спасяването на вашата информация.

За да разберете дали системата ви е заразена с вируси, редовно сканирайте компютъра си с помощта на антивирусната програма, която ще ви посочи дали има заразени файлове.

Ако се съмнявате, че компютърът ви е станал жертва на вирус, не се колебайте да потърсите компютърен специалист. Това може да ви спести много нерви и пари.

Кои са най-често срещаните признаци, които ще ви подскажат, че компютърът ви е заразен с вирус?

  1. Компютърът работи бавно, не зарежда страниците – това се дължи на вредата нанесена от вируса, тъй като може да доведе до изтриването на важни файлове или да забави работата на софтуера.
  2. Проблеми с програмите – програми, които до вчера са работели перфектно, започват да дават странни грешки, не се зареждат, имат промени в настройките.
  3. Внезапно изчезване на данни – ако забележите, че вашите снимки, файлове и данни мистериозно са изчезнали, то вероятно компютърът ви е покосен от компютърен вирус.
  4. Внезапно и безпричинно рестартиране – това не винаги се дължи на наличието на вирус, но може да е обезпокоителен сигнал, особено, ако наскоро не сте инсталирали нови приложения или не сте ъпдейтвали системата си.
  5. Появата на съобщения за недостиг на памет или проблем с четенето на данните.

Ако забележите някой от тези признаци, по-добре занесете компютъра си на сервиз, за да му бъде направена диагностика от специалист. В противен случай рискувате да се стигне до фатална загуба на данни, нужда от преинсталация и други проблеми, които могат да бъдат избегнати.

Не се опитвайте да чистите компютъра си от вируси сами, за да не усложните положението, доверете се на специалистите. Не забравяйте, че вирусите подмолно съсипват софтуера на компютъра ви и за това трябва да сте бдителни за евентуални проблеми.