Ремонт на лаптопи Бургас

Laptop error and stethoscope (done in 3d)

ПОПРАВКА И РЕМОНТ НА Лаптопи в Бургас: ЗАЩО ПРИ НАС?

Ремонтът на компютъра Ви при нас се осъществява от хора, които се занимават с поправка на компютри от дълго време, имат достатъчно опит, стаж и умения за да поправят машината възможно най-бързо и на възможно най-добра цена.

За да се ремонтира компютъра, е необходимо първо да се установи коя част – кой компонент точно ще бъде обект на поправка.

Поради факта, че компютърът е сложно устройство и се състои от много взаимосвързани компоненти, ремонтът трябва да започне СЛЕД установяване на проблемения компонент ( част ).
За да се установи това, понякога трябват повече време и внимание, а в много от случаите е необходим опит ( и практика ).

Защо да не повикам Пешо от квартала, а да използвам услугите на фирма?

Защото практиката показва, че проблемът в компютъра много често не е там, където се търси.
Много пъти ни се е случвало да ни донесат компютър за поправка, за който се мисли, че е с проблемен твърд диск ( примерно ).
В последствие се оказва, че проблемът е в дънната платка ( южния мост ) или дори в едно кабелче за 2 лв.

ТЕСТ НА ВСИЧКИ КОМПОНЕНТИ ПРИ ПОПРАВКА НА КОМПЮТРИ и ЛАПТОПИ

 

За да стигнем до отстраняването на проблема обаче, трябва да минем през един куп тестове.
За тестове на даден компютър, трябва да се ползват други, но подходящи и компоненти.
Примерно – за да тестваме вашия компютър, при съмнение за повредено дъно ( дънна платка ),
има няколко варианта.

Единият от тях ( обикновено прилаган в домашни условия ) е да започнем софтуерни тестове ( тест на компютъра – в горния пример за дънната платка ), за да търсим точната причина за повредата и ако и след като я открием, да търсим начини за поправка на дънната ви платка.

Този метод доказано е слабо ефективен и недостатъчен, тъй като компютърът е една сложна система. Проблем при един от компонентите може да даде отражение на друг. Той може да е индикация или симптом за предстоящ или съществуващ проблем при някоя от другите компютърни части.

Какво имам предвид – ако имате некачествено захранване ( „китайско“ от нисък клас или с други думи – евтино ((( което може да Ви е продадено за скъпо, но това е друга тема ))) ), компютърът Ви пак ще работи, но то НЯМА да подава правилните напрежения към дънната платка, от там – тя към процесор, видео карта, твърд диск и т.н.

В следствие на това, вие ще си мислите, че дънната платка е проблемна ( за ремонт ) и ще търсите причината в нея, което е разбираемо, понеже виждате на пръв поглед симптомите, а не причината.
Неприятностите идват от това, че тестовете и установяването на несъществуващ проблем, могат да отнемат МНОГО време и всеки път да си мислите, че сте близо до конкретизирането му, но всеки път той да се явява на друго място ( защото лошото захранване „удря“ всеки път на различно място ).

Време, срокове и цени за ремонт и поправка Създаване

В крайна сметка цялото това изгубено време е напразно и пак се търсят услугите на КАЧЕСТВЕН сервиз, защото агонята е продължителна.

Всичко това може да Ви бъде спестено, ако приемете другия вариант, а именно :

Носите ни Вашият компютър ( или ни извикайте и ние ще дойдем – предлагаме компютърни услуги и ремонт на компютри по домовете ) и при съмнение за проблемна дънна платка ( в конкретния пример ), ние на място ще я тестваме с други, доказано работещи компоненти и ще установявим бързо и лесно дали е за ремонт ( поправка ), въпреки че в случая с дънната платка това означава разглобяване на компютъра на съставни компоненти, и по-важно – дали може да се поправи и на каква цена.

В много голям процент от случаите, ремонтът на дънната платка е близък като себестойност до цената на нова такава ( предлагаме чисто нови дънни платки на цени, започващи от 60 лв., но имаме и напълно работещи и тествани такива втора употреба на цени от 40лв. ). Тогава много по-правилното решение ще е да Ви посъветваме да я смените, т.е. да си закупите друга.

Защо ние да поправим, ремонтираме Вашия компютър / лаптоп?

Защото в голямата си част наши колеги просто ще „закърпят „ дъното Ви, колкото да изкара месец, за да Ви върне отново при тях. Защо и ние не работим на този принцип?

  • Защото смятаме, че доволният клиент след поправката ще доведе след себе си още поне 5.
  • Защото компютрите обикновено остаряват морално за период 3-5 години и ние предпочитаме след 3 ( или 5 ) години отново да се върнете при нас, за да си закупите нов компютър, монитор или лаптоп.
  • Защото много пъти се налага ъпгрейд ( усъвършенстване ) на компютъра и предпочитаме ние да се грижим за него.
  • Защото през кратък период излизат нови програми и операционни системи и желаем ние да ги инсталираме, конфигурираме и настройваме и поправяме ако се наложи за Вас.
  • Защото смятаме, че ако някой се хване да свърши една работа, трябва да се вложи сърце, а не просто да се търсят облаги, и защото за нас Вашите усмивки ( и добри отзиви ) имат значение.

Ако се върнем на темата за проблемното захранване, което ни кара да мислим, че дънната платка е за ремонт, ние ще открием ( за разлика от съседчето, което разбира ), че дъното Ви е наред.
Отваряме скоба, за да подчертаем, че ако все пак тя наистина НЕ е в изправност и е за поправка, така или иначе ще трябва да търсите магазини, от които да си закупите нова. Рискът да попаднете на един от тези търговци, които гледат „да си пробутат“ залежалата стока като нова никак не е малък, т.е. така или иначе при проблем ще Ви е нужен някой, който да смени дъното, което означава разглобяване на компютъра до основните му елементи и последващото му сглобяване с нови части.

От финансова гледна точка Вие имате стимул да ни потърсите, защото :

а) ако имате нужда от нов компонент, това означава :
тестове на компонента ( както споменахме – първо на софтуерно ниво, но не от „един познат, дето разбира „) ;
разглобяване на компютъра ( при проблем така или иначе е нужна поправка, т.е. трябва да се подмени или ремонтира проблемния компонент ) ;
демонтиране на компонента ( трябва да извадите дъното или захранването, или твърдия диск, или друго, за да се ремонтира ) ;
търсене на компонент при неизвестни търговци с недоказани гаранционни обслужвания може да е проблем ( все пак трябва да намерите нов или някой, който да го поправи, и да поеме отговорност за работата на компонента след поправката );
монтиране на новия ( или ремонтирания ) компонент обратно ;
сглобяване на компютъра ( което само по себе си е важна и прецизна работа – всички кабели, проводници и компоненти трябва да бъдат там, където е необходимо ) .
Всичко това е време, средства и/или задлъжняване с една услуга на този, който се занимава ( в много от случаите Вие не го оставяте „без хич“, но въпреки това му дължите услуга ) .

б) ако дойдете при нас всичко, което е необходимо, е налице :
– ако компонентът е проблемен, ние веднага ще ви го заменим с друг, отговарящ на Вашите изисквания, както за цена, така и за производителност. Дори повече – ако закупите компонента от нас, повечето услуги ( като разглобяване, сглобяване и т.н ) НЕ Ви се таксуват, което означава много по-малко средства и никакъв ангажимент от Ваша страна към никой в последствие! ;
– ще Ви спестим всичките тези усилия и време и Вашият компютър ще е поправен още след няколко часа ( максимум );
– ще Ви бъде предложено най-доброто решение и ЩЕ имате право да търсите отговорност ( за разлика от случая с „познатия, дето разбира“ ) за извършената услуга ( поправка ).

В следствие на което, ние ще тестваме и останалите компоненти по този начин – просто разполагаме с алтернативни такива.
И ЩЕ открием проблема ( както в примерния казус – много често захранването наистина поврежда и дънната платка, и хард диска, и видеокартата, и т.н ), и ще го отстраним !

Вашият компютър ще бъде правилно ремонтиран ( поправен качествено ) и проблемът с него, ще е просто дребна досада, която ще сте забравили на другия ден.
Основното, което ще спечелим ние, е още един доволен клиент, което е от изключителна важност за всяка една фирма, във всяка една област ( не само в сферата на компютрите и компютърните услуги ).

Обадете ни се, можете само да спечелите – стигне ли се до поправка на компютъра ви, ние сме Вашите хора.