СМЯНА МАТРИЦА

Подмяна дисплей на лаптоп

Матрици за лаптоп цени

Матрицата на лаптопа е специален екран състоящ се от течни кристали. Подмяна на повреден дисплей на лаптоп се налага при механични повреди на матрицата. В много от случаите повреда на матрицата се причинява от механични деформации или поради невнимателна работа с лаптопа. Често хората забравят на клавиатурата някакъв предмет и опитайки да затворят лаптопа, като резултат той се оказва с повреден дисплей. Ако това се случи, трябва незабавно да се извърши смяна на дисплей на лаптопа, тъй като матриците не подлежат на ремонт.

Преди се смяташе, че подмяна на дисплей е невъзможна и повечето хора при повреден дисплей, си купуваха нов лаптоп. Подобен ремонт в момента е реалност – може просто да се извърши смяна на повреден дисплей на лаптопа.

Подмяна дисплей на лаптоп може да се извърши само в специализирани центрове за обслужване на лаптопи. Компютърен сервиз S computers без проблеми подменя повреден екран на лаптоп, с качествена матрица.

Характерни неизправности на матрицата, изискващи подмяна на дисплей:
1. Ако матрицата е повредена, по повърхността и се виждат пукнатини и черни петна от потичането на течните кристали, приличащи на петна от разлято мастило.
2. При включен лаптоп изображението е частично – липсва или е черно-бяло в повредените зони.
3. На екрана се виждат статични вертикални ивици с различни цветове. Всички тези неизправности могат да се отстранят единствено чрез подмяна на матрицата.

Препоръки

За пренасяне на лаптопа използвайте чанта с твърди стени, за да се защити екрана на лаптопа от случайни удари.

При отваряне на лаптоп, хващайте капака с две ръце в краищата му или с една по средата – по този начин екранът не получава претоварване, което нарушава целостта на слоевете и контактите на матрицата.