СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР

Поправка, ремонт, подмяна на охладител, вентилатор на лаптоп

Ако охладителя/вентилатора на Вашия лаптоп не работи добре, или е отказал, ако лаптопа Ви прегрява или не се охлажда добре, заповядайте при нас, ние можем да Ви помогнем.

В много случаи в следствие на по-продължителна употреба, или на по-интензивна работа с лаптопа, охладителя или вентилатора на лаптопа дефектира, спира да работи или работи бавно и трудно, на по-ниски обороти и не охлажда добре преносимия компютър.

Този проблем може да бъде предизвикан и от нередовното хардуерно почистване на лаптопа от прах и/или неправилната подмяна на термо-пастите на чиповете вътре в лаптопа.

Спрейовете за почистване на лаптопи определено не са най-добрата възможност, защото те предизвикват задръстване и/или изгаряне на вентилатора на охлаждането на мобилния компютър, посредством „наблъскването“ на насъбралата се по охлаждането на лаптопа прах в перката на вентилатора.

В общия случай, потребителите и собствениците на лаптопи не са запознати, че лаптопа като всяка друга машина иска своята подръжка, част от която е перманентното и периодично ( през период между година и две ) хардуерно почистване на лаптопа и смяната на термоконтактните лепенки и пасти вътре в него.

В резултат на това, температурите на работа на чиповете ( процесор, видеокарта, чипсет ) се повишават бавно, но постоянно, което „кара“ перките ( вентилатора ) на охлаждането да работи на по-високи обороти и съответно скъсява жизнения му цикъл.

Това води до необходимост от подмяна на вентилатора/охладителя на лаптопа, или в по-добрия случай неговия ремонт/поправка.

При подмяна/поправка/ремонт на вентилатора/охладителя на Вашия лаптоп, ние не просто ще ремонтираме/сменим охлаждането, но и ще почистим лаптопа от прах и ще подменим пастите на чиповете, което се включва в посочената цена.

Цената за подмяна, ремонт, поправка на охладителя/вентилатора на лаптопа:
Посочената цена е за общия, средностатистически случай.
Вашият може и да не е такъв – за да можем да определим цена за ремонт или подмяна на охлаждането, е необходимо да знаем точния модел и марка на лаптопа, както и да проучим дали може да намерим точно този охладител/вентилатор за точно този модел, и тяхната цена.
Някои производители държат цените на резервните си части по-високи от тези на други.
Охладител на лаптоп от Sony например може да достигне цена от 400лв. например.
При всички положения след като прегледаме Вашият лаптоп, ние първо ще Ви уведомим каква би била цената за охлаждането или неговата поправка, и ако тя Ви устройва ще извършим ремонта на лаптопа.

Сроковете за ремонт:
Обикновено в рамките на 3 работни дни успяваме да реагираме, но всичко зависи от конкретния модел.
Ако имаме налични точно такива охладители/ вентилатори можем да извършим подмяната им в рамките на 24 часа, но ако охлаждането не е налични в България, и трябва да очакваме неговия внос, времето за ремонт може да се удължи до 1 месец.