инсталиране и преинсталиране на Windows 10

Инсталиране на Windows 10 на стари и нови компютри и лаптопи

Microsoft Windows 10 Technical Preview излeзe преди по-малко от две седмици, но явно това ще е най-добрата операционна система Windows излезла до сега на бял свят. Впечатление прави бързината и лекотата с която работи на по-стари лаптопи и настолни компютри. Отзивите от различни места в интернет пространството по отношение на Windows 10 и работата му на различни компютърни системи също потвърждават тази теза.

Как да разберем дали нашия стар лаптоп е подходящ за Windows 10?

Веднага искам да уточня, че компютри с едноядрени процесори и стари видеокарти не са подходящи. Причина за това е че Windows 10 изисква видеокартата да бъде DirectX 9 съвместима. Още към минималните системни изисквания на Windows 10 са: процесор  1 (GHz) или по бърз,  RAM памет- 1 GB(32-bit) или 2 GB (64-bit) системи, 16 GB свободно дисково пространство. Ако системата е по-слаба от това е безсмислено да се мъчите да инсталирате последния Windows. От друга страна новия Windows 10 е съвместим и работи с много голям набор от устройства, с екрани от 4 до 80 инча. Имаме интелектуално инсталиране с автоматично разпознаване на типа устройство.

Инсталиране на Windows 10 на лаптоп

Интересен факт при Windows 10 е, че драйверите за устройства за лаптопи и компютри са напълно съвместими с тези за Windows 8 и Windows 8.1. До голяма степен драйверите се разпознават автоматично още след завършване на инсталацията. Системата работи по-бързо и по-леко в сравнение с по-старите версии, а времето за зареждане на операционната система е много по-кратко. Най-често използвани програми като Internet Explorer, Mozilla Firefox, Skype и други работят с една идея по-леко. Връщането на класическото старт меню с бърз достъп до програмите и контролния панел е дългоочаквано подобрение и вече е факт при Windows 10 Technical Preview. Дори нещо повече – старт менюто съчетава стария интерфейс с нови и подобрени възможности и функции. Имаме директен достъп за деинсталация на програми и функции на Windows директно от старт менюто. Също така може да закачаме различни неща към него или да ги премахваме. Нови удобни функции са прогноза за времето, калкулатор, аларма, камера, звуков рекордер и много други. Към лентата на задачи долу имаме два нови много полезни бутона: Search и Task View.

Ако сте решили да изпробвате новия Windows 10 на вашия стар лаптоп, то идеята е добра. В нашия сервиз инсталираме Windows 10 Technical Preview на всички желаещи включително всички необходими драйвери, настройки и програми за нормална работа. За повече информация може да ни търсите контакти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *