Изключване на компютър или лаптоп

Моят компютър постоянно се изключва. Какъв е проблемът?

Рестартира ли се многократно вашия компютър или се изключва без предопреждение. Може да има няколко причини, поради което това се случва, но прегряването е главен заподозрян.

Ако подозирате, че вашият компютър прегрява, първия компонент, за проверка са вентилаторите. Докато почти всички системи имат вентилатор на захранването, много съвременни системи имат вентилатор в предната част на кутията за охлаждане на въздуха над процесора, вентилатора на гърба  изкарва горещия въздух от системата. В допълнение, много системи имат вентилатор монтиран директно върху процесора и пряко на видео-картите.

Дали вашата система има един вентилатор, два или повече, проверете и се уверете, че всички те работят. Ако вентилатор се върти бавно или изобщо не се върти може да бъдете в състояние да го спасите с грижливо почистване. Все пак, най-добрият план е да се замени вентилатора, колкото е възможно по-скоро. Ако той е вентилатора на процесора, изключете системата веднага и заменете този вентилатор или го донесете в нашия компютърен сервиз да изваршим всичко професионално.

Мръсотия и прах са следващите от основните причини за прегряване. Прах е отличен изолатор и малък слой от него върху критичните компоненти могат да попречат на въздушно охлаждане да постигане чиповете. Изключи машината, отворете кутията и продухайте чарковете с въздух под налягане. И не забравяйте за вентилатора на вашото захранване; той може да е задръстен. Бъдете готови за малка буря от прах, дори ако компютърът ви да е само на няколко месеца.

Като алтернатива, има малки прахосмукачки, които са предназначени за компютърни компоненти. Те също ще изчистят много прах от вашата система, но все още може да се наложи да използвате въздуха под налягане, за да достигнете компонентите.
Не се опитвайте да пускате системата ви със случая на отворена кутия. Това не само не подобрява охлаждането, в действителност го влошава, защото модерните кутии са предназначени за насочване на въздушния поток, когато това е необходимо. За повече информация относно проблемите с охлаждане посетете нашия компютърен сервиз.

Важно е, компютърът да има свободно движение на хладен въздух. Компютърни бюра които скриватт кутията им трябва много вентилация, за да поддържат, че всички важни въздушни потоци. Също е добра идея да се запази кутията от пряка слънчева светлина и далеч от други източници на топлина. Общо казано, компютърът ви се чувства комфортно на температурите, на които и на вас ви е комфортно .

Ако е необходимо, можете да инсталирате допълнителни вентилатори в компютъра ви, за намаляване на температурата на критичните компоненти. И не забравяй, че също могат да се купят специални сензори, които може да показват вътрешната температура на вашия компютър. Някои производители на дънни платки като MSI, включва помощна програма, която показва температурата на CPU без рестартиране на системата.

Накрая, ако сте овърклокнали вашата система, което постави сериозно допълнително топлинно натоварване на вашия компютър. Опитайте да върнете нормалната скорост на системата.
Не забравяйте, че топлината е убиец номер едно на компютърни компоненти. Въпреки това, тя не е единствената причина, поради която може да рестартирате компютъра на случаен принцип. Други възможности включват неправилно поставена памет карта, която не е в своята слот, както и множество други проблеми. Но топлина е по принцип най-доброто място да започнете, отстраняване на проблема.

Причините за внезапното изключване на компютъра са много, за да сте сигурни, че проблема ще се отсрани бързо и надеждно потърсете експертите от нашия компютърен сервиз.